Wat is een SSL certificaat?


Een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig wordt verzonden. Met SSL wordt alle data gecodeerd verzonden via een beveiligde verbinding. De browser en server zijn dan zodanig versleuteld, dat het niet meer mogelijk is voor 'kwaadwillenden' om gevoelige gegevens te onderscheppen. Inmiddels maken al miljoenen websites gebruik van SSL om de veiligheid van de website en het vertrouwen naar klanten te vergroten.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SSL BEVEILIGDE WEBSITE?

Wanneer bezoekers op je website komen, is het belangrijk dat zij zich veilig voelen. Door het aanschaffen van een SSL certificaat wordt dit vertrouwen vergroot. Bezoekers zien op deze manier namelijk dat hun persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld en niet in verkeerde handen kunnen komen. Vertrouwen in je website draagt uiteindelijk bij aan een betere klantrelatie en een positief bedrijfsresultaat. Zekerheid is extra van belang wanneer je een webshop hebt, er financiële transacties plaatsvinden of wanneer bezoekers gegevens achter moeten laten op je website. In deze gevallen is een SSL certificaat niet alleen zinvol, vaak is een SSL certificaat dan ook wettelijk verplicht. In de wet staat namelijk dat het verplicht is om het verzenden van gevoelige klantinformatie via het internet te beveiligen.

HERKENNEN VAN EEN WEBSITE MET SSL CERTIFICAAT

Een website met een SSL certificaat is te herkennen aan de adresbalk. Waar een niet beveiligde website begint met ‘http://’, ziet dit er bij een gecertificeerde website uit als: ‘https://’. De bijgevoegde ‘s’ staat voor secure. Bezoekers zien hieraan dat zij te maken hebben met een veilige website. Is een website extra beveiligd, dan is de adresbalk eveneens groen. Bij een actief SSL certificaat is daarnaast een slotje te zien. Afhankelijk van je browser is deze vóór of achter de URL geplaatst.

BETERE VINDBAARHEID IN GOOGLE

Naast vertrouwen en veiligheid, zorgt een SSL certificaat er ook voor dat je website beter vindbaar is in Google. Google hecht veel waarde aan veilige websites. Websites die een SSL certificaat hebben, krijgen dan ook voorrang in de zoekresultaten ten opzichte van onbeveiligde websites. Een SSL certificaat is dus eveneens een rankingsignaal voor Google.

Aanschaf SSL certificaat

Wil je online veilig en zeker handelen? Bij ons heb je voor € 71,40 euro excl. btw. per jaar een SSL certificaat. Wij installeren het certificaat voor je, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Een SSL Certificaat staat bij de bezoeker voor vertrouwen.

Pakketinhoud:

  • Extra beveiliging met een kenmerkende groene adresbalk voorzien van je bedrijfsgegevens;
  • Veilig, meer zekerheid, betere bedrijfsprestaties;
  • Je domeinnaamhouder, aanvrager en bedrijfsgegevens worden gecontroleerd;
  • Hoger in de zoekresultaten van Google bij gebruik van SSL op de hele website.

Weten hoe we jouw website beveiligen?


Vrijblijvend advies